Memrise’ı sadece siz değil, dünya genelinde pek çok kişi hala anlayabilmiş değil.
Çünkü gerçekten karmakarışık.
Memrise üzerinden öğrendiği kelime sayısı 25.000’i geçmiş biri olarak 9 yılda edindiğim beceriyi aktarmak adına bu yazıyı yazıyorum.

Memrise kullanım rehberine hoşgeldiniz.

Memrise Nedir?

Memrise, kelime haznenizi geliştirmenizi sağlayan bir uygulama. Dil öğrenen pek çok sayıda insanın ilk başvurduğu uygulamalardan biri olan Memrise, kullanıcı deneyimi en düşük uygulamalardan. Doğru kursa ulaşabildiğinizde inanılmaz faydalı, ama ne yazık ki ulaşması kolay değil.

Memrise’ı İlk İndirdiğinizde Yapılacaklar

  • Bilgisayarda memrise.com adresine gidip bir hesap oluşturun.
  • Yukarıdaki Kurslar bölümüne gelip, sol taraftaki Konuştuğum Dil  kısmından öğreneceğiniz kursu hangi dil üzerinden öğrenmek istediğinizi seçin.
  • Ana diliniz Türkçe üzerinden İngilizce öğrenmek istiyorsanız, bu kısmı Türkçe olarak işaretlemelisiniz. Karşınıza İngilizce kurslar listelenecektir.
  • Top Categories başlıklı sol sekmede bulunan, English seçeneğine tıklayarak, bütün Türkçe üzerinden İngilizce kurslarına göz atabilirsiniz.
  • Ünitelere göz atın.
    İlginizi çeken bir kursa tıkladığınızda 1-16, 16-30, 31-45 gibi numaralardan oluşan kümelenmiş üniteler göreceksiniz. Bu ünitelere bakarak o kursun size öğreteceklerine göz atabilirsiniz ve halihazırda bildiğiniz kelimeleri Yoksay butonuna basarak karşınıza çıkmamasını sağlayabilirsiniz.
  • İngilizce üzerinden öğrenin.
    Kursları I speak English (American veya UK) sekmesine tıklayarak göz gezdirince seçenek sayısı çeşitleniyor. İngilizce üzerinden Astronomi, Coğrafya veya Tıp alanlarında dahi çeşitli kurslara katılarak ufkunuzu genişletebilirsiniz.
  • Kurs bilgilerine göre seçiminizi yapın.
    Kümelenmiş ünitelerin altında o kursu öğrenen kişi sayısı ve o kurstaki içeriğin ne kadar bol olduğunu gösteren istatistiklere göz atın.

    Kursa karar verip Öğren butonuna tıkladıktan sonra, kurstaki ilk seviyeyi tamamlarsanız kurs artık anasayfanızda görünmeye başlayacaktır. İşte şimdi bu kursa telefonunuz üzerinden devam edebilirsiniz.

Memrise’da Günlük Hedef Ayarlama

Ana sayfaya döndüğünüzde, kursunuzun üzerinde roket emojisi göreceksiniz. Bu roket ikonuna tıklayarak günlük hedefinizi belirleyebilirsiniz. Yalnız serilere (streak) dikkat edin, seriler her gün uygulamada günlük hedefinizi tamamlamadığınız anda bozulur. Zinciri kırmamaya özen gösterin.

Memrise’da Ne Öğrenilir?

Memrise’da sadece dil kursları yok, hafıza antrenmanları, coğrafya, tarih, biyoloji, tıp, fizik, psikoloji konuları üzerine on binlerce kurs var.

İngilizce Öğrenenler İçin 12 Önemli Kurs

  1. Sıfırdan İngilizce
  2. Günlük İngilizce (Telaffuzla Birlikte)
  3. En Çok Karşınıza Çıkacak 1000+ Phrasal Verb (Telaffuzla Birlikte)
  4. YDS, Proficiency Adına Önemli Kelimeler (Telaffuzla Birlikte)
  5. Cesur Öztürk / YDS-TOEFL Kelime Listesi
  6. YDS Kelime Listesi
  7. YDS İçin Önemli Zarflar
  8. YDS İçin Önemli Fiiller
  9. YDS / Çıkmış Phrasal Verbs
  10. Akademik Kelimeler
  11. YDS – TOEFL – IELTS – SAT Sınavlarının Kelime Listesi
  12. Oxford’un Belirlediği, Öğrenmesi En Önemli 3000 Kelime(Telaffuzlu)

Dilediğiniz kursa girip, Öğren butonuna basın, unutmayın linkler telefonda çalışmayabilir, bu yüzden masaüstünden girmelisiniz.
Memrise telefonda çok kısıtlı sayıda kurs gösteriyor ve sürekli uygulamayı size satın aldırmaya çalışıyor. En iyisi masaüstünden kursları seçip, kullanım kolaylığı içinse telefon üzerinden pratik yapmak.